Paradijsstraat 2 OLDENZAAL

Bekijk alle media
Vraagprijs
€ 1.375.000 k.k.
Download brochure Plan een bezichtiging Voeg toe aan vergelijken meer informatie weergeven

Kenmerken

In centrum
Carport
6 Slaapkamers

Omschrijving

Luxe, comfort, rust en toch alle gemakken van het wonen in het centrum. Enkele woorden welke uitstekend passen bij dit stijlvol en compleet gerenoveerde, karakteristieke maar vooral ook statige herenhuis.

Het herenhuis is gelegen in het hart van het centrum van Oldenzaal op een bijzonder ruim perceel van 1620 m2 en wordt omsloten door prachtige oude bomen zoals esdoorns en beuken. Hoewel boven de voordeur het jaartal 1817 prijkt is het herenhuis, dat inmiddels een rijksmonument is, veel ouder. De gevel met zijn hoge ramen, nostalgische blinden, voordeur en fraaie rozentuin ademt nostalgie en elan uit van vervlogen tijden.

Het herenhuis is in de loop van de jaren prima onderhouden en meerdere malen gerenoveerd. Aan de voorzijde bevinden zich vier eigen parkeerplaatsen en aan de achterzijde bevindt zich een dubbele carport en een garage voor meerdere auto’s welke is voorzien van een alarminstallatie.

Via de fraaie oude voordeur komt u een in een prachtige majestueuze hal met Belgisch hardstenen vloer, sfeervolle deuromlijstingen en een evenzo fraai trappenhuis met bordes en glas in lood inzetten.

Verder treft u op de begane grond een royale woonkamer met authentieke haardpartij, massieve parketvloer, een sierlijk, hoog plafond en raampartijen met sfeervolle blinden aan de binnenzijde.

Indeling begane grond:
Hal, garderobe, royale woonkamer van 45 m², portaal, toilet met wastafel, bijzonder sfeervolle en aan de tuin grenzende eetkamer met en-suite deuren naar tweede woonkamer met gashaard en en-suite deuren naar luxe compleet vernieuwde woonkeuken voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur en eveneens grenzend aan de tuin. Verder een compleet vernieuwde bijkeuken met toegang naar de kelder en via de hal en de tweede woonkamer heeft u tevens toegang tot een kantoorruimte / bibliotheek welke eveneens is voorzien van een open haard.

Indeling eerste verdieping:
Royale overloop met vaste kast, vier slaapkamers waarvan twee met badkamer en toegang naar eigen balkon en één met inloopkast, twee badkamers met ligbad, inloopdouche, toilet en wastafels met meubels.

Indeling tweede verdieping:
Overloop, twee slaapkamers waarvan één circa 30 m², ruime zolderberging met vliering.

Gastenverblijf:
Aan de rechterzijde bevindt zich het gastenverblijf met een eigen entree. Op de begane grond bevindt zich de hal en doucheruimte met toilet.. Op de eerste verdieping treft u een ruime overloop met vaste kast en een slaapkamer aan.

Bijzonderheden:
Aangenomen wordt dat het herenhuis omstreeks 1760 is gebouwd. Het heeft een inhoud van circa 2000 m³ en een woonoppervlak van circa 360 m². Rechts naast het herenhuis bevindt zich het in twee woonlagen verdeelde gastenverblijf. De totale oppervlakte hiervan is circa 30 m².

Aan de achterzijde is een prachtig aangelegde tuin gelegen welke u optimale privacy biedt. U heeft niet het idee dat u zich in het hart van centrum bevindt. Tevens heeft u de beschikking over een dubbele carport en garage welke beide zijn opgetrokken uit eiken hout.

Het herenhuis is voor het laatst in 2006 inpandig gerenoveerd. Bij deze renovatie is een nieuwe keuken geplaatst, zijn er nieuwe vloeren gelegd, is er een badkamer vernieuwd, is het huis volledig geschilderd en is het op verschillende plaatsen verbouwd. Dit alles zonder de authenticiteit uit het oog te verliezen. Recentelijk is het aan de buitenzijde voorzien van nieuw schilderwerk.

Vanaf 1760 tot aan heden heeft het herenhuis slechts 9 verschillende eigenaren gekend en is er veel van de oude elementen bewaard gebleven. Zo zijn de oude sierlijke plafonds intact gebleven en waar nodig volledig gerestaureerd en is ook het oude rad wat zich nog op de bovenste verdieping bevindt en waarmee vroeger, bij feestelijke gelegenheden of om aan te geven dat men “aan tafel” kon, de klok werd geluid, nog steeds aanwezig.

Bij de inwoners van Oldenzaal is dit statige herenhuis vooral bekend onder naam “Kistemakershuis” of “Croonenhuis”. Beide oud bewoners van het herenhuis.

Mocht u tot aankoop overgaan vragen wij een bankgarantie of waarborgsom van 10% van de koopsom.

Het is mogelijk om dit herenhuis te kopen in combinatie met het aangrenzende kantoorpand gelegen aan de Paradijsstraat 4. Deze beide panden zijn eventueel van binnenuit te bereiken.

Kijk ook eens naar deze woningen

Helaas zijn er geen vergelijkbare woningen gevonden